....v intervalech kadence melancholické, dithyramb světů za sebou následujících.

Lídři mladých lidovců v Paříži: Zlepšete možnost studia v zahraničí!

10. 5. 2010 14:36
Rubrika: MKD | Štítky: MKD , yepp

 

Předsedové všech organizací Mladé evropské lidové strany (YEPP) se sešli v Paříži ve dnech 8-11. dubna. Mladá evropská lidová strana (YEPP)sdružuje ve svých řadách přes 50 mládežnických organizací křesťanskodemokratických a středopravicových stran z celé Evropy , které mají více jak 1,5 milionu členů. Mladé křesťanské demokraty z ČR zde reprezentoval předseda Petr Jurčík spolu s místopředsedou Janem Málkem.

 

 


Více jak stovka účastníků diskutovala v prostorách francouzského parlamentu, kde se setkání konalo, současné problémy, které hýbou Evropskou unií. Tématem setkání byly nové výzvy v oblasti vedení politických kampaní, které přináší internet a především fenomén sociálních sítí. Dále se konference zabývala vývojem v budování Unie středomoří, francouzské snahy o bližší spolupráci středomořských států. Vyjádřila znepokojení nad Íránským jaderným programem a zdůraznila význam privilegovaného partnerství v přístupových jednáních s Tureckem.

 

V závěrečné deklaraci vyzvali předsedové křesťanskodemokratických mládežnických organizací evropské politiky aby se zasadili o podporu možností vysokoškolského studia v zahraničí, jež v posledních letech upadá. Tato situace se projevuje negativně i v ČR, kde meziročně poklesl objem prostředků, které Ministerstvo školství vkládá do programu Erasmus/LPP a tudíž má letos mnohem méně českých studentů šanci strávit část studia v zahraničí.

 

Jednání YEPPu bylo ve své půli přerušeno zprávou o tragickém úmrtí polského prezidenta při leteckém neštěstí ve Smolensku. Polská delegace se proto omluvila z jednání a narychlo odcestovala domů. Shromáždění pak na závěr svého jednání jednomyslně přijalo kondolenci, ve které vyjádřilo upřímnou soustrast celému Polsku.

 

 

 

 

Zobrazeno 872×

Komentáře

Leontýnka

a kde je konec???

Rejwi

Na konci, drahá :-*

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková