....v intervalech kadence melancholické, dithyramb světů za sebou následujících.

Pouťový festival v Přibyslavi představil hudbu i divadlo

25. 7. 2010 17:16
Rubrika: Město snů

 

 

V sobotu 26. června odpoledne se v Přibyslavi konal tradiční Pouťový festival pořádaný Mladými křesťanskými demokraty ve spolupráci s přibyslavskou farností.

 

Celý podvečer zahájil Pouťový koncert v kostele Narození sv. Jana Křtitele, který se konal pod záštitou Ing. Jana Kasala. Vystoupily zde scholyCum Laude z Přibyslavi pod vedením Libora Jarošeamladé uskupení Kukukaka z Kutné Hory. Oba soubory si připravily výběry ze svého repertoáru, které zasahovaly od bohoslužebných skladeb až k folkovým písním. Zaplněný chrám odměnil obě uskupení bouřlivým potleskem.

 


 

 


Po koncertě v kostele pokračoval večer Pouťovým festivalem na farní zahradě a ve stodole vystoupením mladých a nadějných kapel z blízkého i dalekého okolí. Akcizahájil kutnohorská rocková formace Studená sprcha. Po které rozezvučeli své nástroje žďárští rockeři z B612 , následováni již zavedenou pražskou rock popovou skupinou Zlatý voči. Své písně zahrál i místní písničkář Fanda Košťál a na závěr se předvedli neotřelí přibyslavští punkeři z OHS.

 


 

Vrcholem večera byla premiéra divadelního představení s názvem Hlupáci a šprýmaři v podání divadelního souboru Muzikál. Představení z pera renesančního spisovatele Hanse Sachse režíroval Tomáš Jajtner, hudebně jej doprovodil přibyslavský soubor staré hudby La Via.Téměř dvě stovky diváku tak shlédly vtipnou frašku o třech dějstvích poukazující s humorem na světlé i stinné stránky lidské osobnosti.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1517×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková